ОДРЖАНА МЕЂУНАРОДНА МАНИФЕСТАЦИЈА ”АРТЕМИДА КУП”

06. новембар 2023.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић присуствовао је отварању Међународне манифестације ”Артемида куп” које је у организацији Српског дамског ловачког клуба ”Артемида” одржано 4. новембра у комплексу Ловачког дома у Угриновцима.

 

Током три дана гошће из дамских ловачких клубова из Мађарске, Хрватске, Словеније и Републике Српске показале су своје умеће на стрелишту Ловачког дома, али и у лову на предаторе – лисице и шакале.

 

”Надамо се да ће оваквих сусрета бити још и да ћемо вам увек бити добри домаћини. Важно је истаћи да су активности ловачких друштава од изузетне важности за очување животног окружења. Својим деловањем доприносите да се природа обнавља, јер ви пазите на њу на најбољи могући начин.”, рекао је председник Ковачевић.

 

У Србији је све више дама ловаца, због чега је настала потреба за формирања клуба за ловкиње. Вођене том идејом даме ловци су се 2013. године окупиле  у објекту ЈП ”Србијашуме”, ловишта ”Рит” у Падинској Скели. Захваљујући ентузијазму Карла Квапила и Блажа Станишића формиран је Дамски ловачки клуб Артемида, који ове године слави деценију свог постојања.