НА ЗЕМУНСКОМ КЕЈУ ОДРЖАН САЈАМ СПОРТА

11. септембар 2023.

У оквиру манифестације ”Београдски сајмови спорта” Град Београд и Градска општина Земун, као и Спортски савез Београда и Омладински спортски савез Земуна организовали су прошлог викенда на Богојављенском платоу Сајам спорта општине Земун.

 

Првог дана, 9. септембра, на Богојављенском платоу код ресторана ”Венеција” на штандовима сајма представило се на десетинe спортских организација, док је сутрадан, 10. септембра сајам приређен у Батајници, на спортским теренима ОШ ”Бранко Радичевић”.

 

”Сајам спорта је само мали допринос континуираном праћењу развоја и подизању квалитета, како рада земунских спортских клубова, тако и континуираног развоја школског спорта. Општина обезбеђује свој деци у Земуну једнаке услове за раст и развој, да одрастају у безбедној средини, да имају све што им је потребно у току образовања, уређене школске терене, игралишта и шеталишта.

 

Наравно, нећемо стати на овоме, већ настављамо даље да радимо тимски за добробит наших најмлађих суграђана”, рекао је члан Већа Градске општине Земун Зоран Борјан, и том приликом се захвалио  свима који учествују у организацији ове значајне манифестације, клубовима, тренерима, спортистима, просветним радницима и свима који својим деловањем доприносе развоју спорта у Земуну.

 

Присутне су поздравили председник Омладинског спортског савеза Земуна Никола Бушић и градски секретар за спорт Никола Пенић, а својим присуством ову манифестацију је подржао и ветеран српске атлетике Дане Корица. У дворишту Основне школе ”Бранко Радичевић” Сајму спорта је присуствовао члан Већа Градске општине Земун Бошко Радовановић.

 

У оквиру програма Сајма спорта у Земуну млади спортисти су се такмичили у разним спортским дисциплинама у оквиру програму  ”Буди олимпијац”, а испред бине организовано је представљање спортских друштава, клубова и школа како би деца и млади, уз стручну помоћ, могли да учине најбољи избор за себе.

 

Земун је прва општина у којој су на овај начин презентовани спортски клубови, а у наредном периоду Сајам спорта ће бити организован и у другим београдским општинама.