НАЈЛЕПША ЦВЕТНА АЛЕЈА ЗЕМУНА

27. јун 2024.

 

Градска општина Земун организовала је 23. традиционалну манифестацију ”Најлепша цветна алеја Земуна 2024. године”, са циљем да се подстакне укључивање грађана у озелењавање и унапређење естетике простора, утиче на јачање еколошке свести о значају уређених зелених површина, да се негује сарадња и пријатељство међу љубитељима зеленила и промовишу и награде највреднији и најуспешнији.

 

У такмичењу је учествовало више од 60 пријављених грађана Земуна, јавних установа, школа и вртића, а избор најлепших зелених простора обављен је у седам категорија: балкон, окућница, зелена површина око стамбене зграде, зеленило око предшколске установе и на крову објекта, школско двориште и кров школе, зелена површина јавне установе, а додељене су и две специјалне награде.

 

Одлуку о најлепше уређеним зеленим просторима у свакој категорији донео је жири у складу са пропозицијама.

 

Најбољи у свим категоријама награђени су на свечаности одржаној 26. јуна у Канцеларији за младе Градске општине Земун, а дипломе и  пробрано растиње уручио им је члан Већа Градске општине Земун Драган Матијевић.  

 

Најлепше зелене површине око стамбених зграда су Стамбена заједнице у Улици Акробате Алексића 66 у Земун Пољу, СЗ  у Улици Драгана Ракића 43 и СЗ у Булевару Маршала Толбухина број 5.

 

За најлепши балкон награђене су Лидија Митковић и Ангелина Орбовић, као и Ана Сотировић за уређење и одржавање балкона Дома за пензионере ”Бежанијска коса”.

 

Најлепше су, по мишљењу стручног жирија, окућнице Драгана Крпешића, Санеле Хаџић и Весне Костић.

 

У категорији најлепше уређених школских дворишта награђена је ОШ ”Сава Шумановић” у Алтини и истурено одељење ОШ ”Бранко Радичевић” у Бусијама.

 

Међу вртићима заблистали су ”Пачија школа” и ”Златни бор”.

 

За најлепше уређено двориште јавне установе изабран је Дома здравља ”Земун”.

 

Специјалне награде уручене су Биљани Милановић и Александру Срдићу.

 

Свеукупни победник овогодишње ”Најлепше цветне алеје Земуна 2024. године”, који ће представљати нашу општину на градском такмичењу ”За зеленији Београд” је Снежана Симић – СЗ у Улици Акробате Алексића 66, победница у категорији Најлепша зелена површина око стамбених зграда.