НАГРАЂЕНИ СПОРТИСТИ ЗА 2023. ГОДИНУ

30. јануар 2024.

На пригодној церемонији у свечаној сали Градске општине Земун одржаној 29. јануара Омладински спортски савез Земуна по други пут је специјалним плакетама наградио најбоље спортисте у пет категорија, а за најбољег спортисту Земуна у 2023. години проглашен је бодибилдер Александар Лекић, ББК ”Алфа боди”, који се окитио многобројним златним медаљама и престижним називом Мистер универзум. 

 

Награде су уручили председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић и председник ОССЗ Никола Бушић.

 

За најбољу спортисткињу Земуна у категорији до 14 година награђена је Зорана Вељковић, која тренира у Теквондо клубу ”Империум” и освојила је златну медаљу на Европском првенству.

 

У старијој категорији – до 18 година, Андреа Првановић из Атлетског клуба ”Младост” награђена је плакетом за освојене две златне медаље на државном првенству, 400 метара препоне и у штафети на сениорском првенству.

 

Никола Цветковић је постигао запажени резултат у претходној години у категорији до 21 године. Тренира бокс у БК ”Пинки” и освојио је златну медаљу на Балканском првенству, ”Златна рукавица” државно првенство, а учествовао је и на међународном првенству.

 

Најуспешнији земунски тим у 2023. години су пионири из Кошаркашког клуба ”Земун”, који су освојили друго место на државном првенству.

 

У кратком обраћању председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић је честитао младим спортистима на постигнутим резултатима и том приликом је истакао да је развој омладинског спорта један од приоритета Општине.

 

”У претходној години пружали смо помоћ организацијама које су организовале турнире, али и клубовима и најуспешнијим спортистима који су нас представљали на великим такмичењима. Били смо спрега нашег спортског савеза са градским и републичким институцијама, а све у циљу да помогнемо што бољи третман нашим младим спортистима. Улагали смо у уређење школских сала, а у наредном периоду предстоји реконструкција ‘Пинкија’, који свим нашим спортистима тако много значи. Желим вам да наставите своје спортске каријере на што вишем нивоу како би се и у будућности радовали вашим резултатима”, рекао је Гајић.

 

Председник Омладинског спортског савеза Земуна Никола Бушић пожелео је младим спортистима спортску срећу и добре резултате у школи као и на спортским борилиштима у 2024. години, а заслужним школама и појединцима који су помогли да се реализују омладински спортски програми и турнири уручио пригодне захвалнице.

 

Присутни су имали прилику да погледају видео презентацију свих одржаних такмичења у протеклој години, а програм је водио расположени Воја Недељковић.