ИЗДАТА ГРАЂЕВИНСКА ДОЗВОЛА ЗА ЗДРАВСТВЕНУ СТАНИЦУ У БАТАЈНИЦИ

02. фебруар 2024.

 

На иницијативу Градске општине Земун Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове Градске управе Града Београда доставио је 17. јануара грађевинску дозволу за изградњу слободностојећег објекта нове здравствене станице у Батајници.

 

Огранак Земунског дома здравља у Батајници заузимаће готово четири хиљаде квадрата површине у улици Јована Бранковића број 1 и биће од темеља грађен на месту претходно срушене старе амбуланте.

 

Објекат ће имати приземље и два спрата, прилазне и унутрашње саобраћајнице, паркинг за службена возила и, што је најважније, све службе примарне здравствене заштите за више десетина хиљада грађана, који су се до сада лечили у неусловној, десетоструко мањој амбуланти.

 

”Као што смо покренули иницијативу за изградњу здравствене станице у Батајници и добили грађевинску дозволу, наставићемо да подсећамо Министарство за јавна улагања да у што краћем року ангажује извођаче радова, а Министарство здравља да обезбеди кадрове и опрему”, каже председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић, истичући да је овај објекат преко потребан Батајничанима.

 

Здравствена станица ће према усвојеном пројекту имати апотеку, Службу хитне помоћи, лабораторију, рендген, општу медицину, педијатрију , интернисту, физикалну терапију, гинекологију, ОРЛ, очног лекара и стоматологе, као и палијативну негу, и пратеће просторије.

 

Вредност инвестиције биће близу 725 милиона динара.

 

У приоритете у области примарне здравствене заштите председник Градске општине Земун убраја и реконструкцију Медицине рада, познатије као ”Стари уред” (званично – Здравствена станица Стари град) у улици Авијатичарски трг број 7 и нада се да ће и та иницијатива уродити плодом.