ДРАГАН МАНЦЕ КУП 2022 ЗАВРШЕН ПРОГЛАШЕЊЕМ ПОБЕДНИКА

20. јун 2022.

У недељу, 19. јуна, после више од 600 одиграних утакмица, проглашењем победника и најбољих појединаца у пет категорија у конкуренцији дечака од осам до 12 година и девојчица до 15, на теренима СЦ ” Партизан -Телеоптик” свечано је затворен тродневни Шести међународни ”Драган Манце Куп”.

Другу годину за редом покровитељ Купа је Градска општина Земун, а пехаре победницима и статуе и медаље појединцима уручио је секретар Скупштине општине Земун Марко Јанковић.

”Турнир је беспрекорно организован, а одборници Скупштине Градске општине Земун су са своје стране између два купа усвојили одлуку да се ”Драган Манце Куп” уврсти у сталне манифестације од спортског значаја за општину Земун са плански одвојеним средствима у буџету Општине”, истакао је Јанковић.

У конкуренцији дечака 2014. годишта прво место освојила је екипа ”Рабона” из Београда, а за најбољег стрелца проглашен је Арман Зулум, голмана Филип Шујић и стрелца Андрија Марковић, сви из победничког тима.

Међу дечацима 2013. годишта без иједног пораза шампионски пехар је подигла постава ФК ”Бенфика” из Лисабона, која је имала и најбољег стрелца Сантоша Тиага и играча Антониа Коеља, док је за најбољег чувара мреже проглашен Вукашин Василић из ФК ”Чукарички”.

Међу десетогодишњацима (2012 годиште) тријумфовали су ”петлићи” ФК ”Партизан”, из чијих редова је и најбољи стрелац Раде Вулић и најбољи играч у овој категорији Фабио да Силва, док је за најбољег голмана проглашен Филип Рус из НК ”Марибор”.

ПФК ”Жарково” тријумфовао је у категорији дечака 2011. годишта, а најбољи играч Теодор Јакшић, као и најбољи голман такође су из редова овог клуба, док су титулу најбољег стрелца поделили Радмило Обрадовић и Богдан Пилчевић из екипе ”Парни ваљак”.

У категорији дечака 2010. годишта ”Академија Пандев” из Струмице је у сјајном финалу поразила Мариборчане. За утеху, најбољи стрелац је из НК ”Марибор” – Алекс Хаце, док је Димитар Петров из победничког клуба проглашен за најбољег голмана, а Милош Томашевић из ФК ”Телеоптик” за најбољег играча.

У конкуренцији девојчица до 15 година тријумфовала је екипа ”Црвене звезде” у великом финалу са другопласираном ”Војводином” из Новог Сада, док је треће место заузео суботички ”Спартак”.

Сара Митић из ”Војводине” проглашена је за најбољег стрелца, а клупска другарица Невена Куртеш за најбољу играчицу, док је Андреа Манојловић из ”црвено-белих” награђена као најбољи голман.

Додељене су и специјалне награде: бесплатан одлазак на турнир у Сарајево ФК ”Рабона”, најбољој екипи турнира ”Бенфики” и за фер плеј Академији Драго из Аустралије.

На Шестом ”Драган Манце Купу” играло је 200 мушких и 20 женских екипа из 15 земаља са три континента: Европе, Азије и Аустралије.