ВРЕДНА ДОНАЦИЈА ЗА ЗЕМУНСКЕ ВРТИЋЕ

15. новембар 2023.

У оквиру Програма ”Подршка подстицајном родитељству кроз игру”, који спроводи УНИЦЕФ, СКГО и Хармонија – Центар за подршку раном развоју и породичним односима, уз подршку Фондације ЛЕГО, Градска општина Земун учествује у пројекту ”Подршка локалним самоуправама за ширење добрих политика и пракси подршке родитељству”.

 

Учешћем у пројекту оснажени су капацитети локалне заједнице за стварање подстицајног окружења породицама у циљу успешног раног развоја деце. Активности на пројекту су обухватиле низ едукативних радионица за чланове пројектног тима из ПУ ”Др Сима Милошевић”, Дома здравља ”Земун”, Центра за социјални рад и Градске општине Земун.

 

Кроз пројекат је обезбеђена и донација дидактичке опреме из Монтесори програма као и информатичке опреме и школског прибора за малишане до шест година који бораве у ПУ ”Др Сима Милошевић”. Тим поводом руководство Градске општине Земун посетило је земунске вртиће и уручило им вредне поклоне.

 

Вртић ”Чаролија” посетили су председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић и члан Већа Милан Петровић. У вртићу ”Рода” у Угриновцима били су помоћник председника Градске општине Земун Андријана Кукољ и председник Месне заједнице Угриновци Зоран Туфегџић. Вртић ”Петар Пан” у Батајници обишли су чланови Већа Бошко Радовановић и Вукашин Бојовић. У ”Бубамари” су били начелница Управе Градске општине Земун Тијана Бакић, члан Већа Владимир Костић и руководилац Групе за пројекте и послове заштите и унапређења животне средине Тања Кукобат. У вртићу ”Веверица” у насељу Нова Галеника били су чланови Већа Зоран Борјан, Милан Миливојевић и Милан Петровић, а вртић ”Милица” у Алтини посетили су помоћник председника Скупштине Градске општине Земун Сава Мишковић и уредница Земунских новина Соња Чоловић.

 

Координатор овог значајног пројекта и члан Већа Градске општине Земун Зоран Борјан је истакао да је улагање у развој од раног детињства једна од најбољих инвестиција која подстиче просперитет локалне заједнице.