ЗЕМУНСКИ ФАВОРИТИ ЗА ГРАДСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ОДБОЈЦИ

22. јануар 2019.

И ове године су настављена такмичења у оквиру пројекта Школски спорт у организацији Омладинског спортског савеза Земуна под покровитељством Градске општине Земун.

 

Старији основци су у фискултурној сали Основне школе ”Светозар Голубовић Митраљета” у мушкој конкуренцији изборили следећи поредак: прво место за екипу из ОШ ”Лазар Саватић”, друго из ”Бранка Радичевића” и треће из ”Бошка Палковљевића Пинкија”, док је за најбољег одбојкаша проглашен Никола Миладиновић из првопласираног тима.

 

У женској конкуренцији очекивано шампионско место на општинском такмичењу освојиле су девојчице из ”Бранка Радичевића”, за којима су наjбољи пласман оствариле ученице ОШ ”Светозар Милетић” и ”Раде Кончар”. За најбољу одбојкашицу турнира изабрана је Ања Зубић.

 

И мушка и женска екипа ”Земунске гимназије” тријумфовале су на општинском такмичењу у одбојци које је одржано у фискултурној сали ОШ ”Бранко Радичевић”. Иван Аврамов и Милица Ковачевић освојили су статуе најбољих одбојкаша турнира.

 

Друго место заслужено је припало Медицинској школи, а треће ЕТШ Земун у мушкој категорији, а Медицинској и Правно-биротехничкој школи ”Димитрије Давидовић” у женској конкуренцији.

 

Првопласирани тимови браниће боје Земуна на градском такмичењу.

 

Из Омладинског спортског савеза Земуна с поносом истичу да је пројекат Школски спорт у свим такмичарским дисциплинама остварио најмасовније учешће земунских школа и ученика у претходној години на нивоу Града Београда.