ZAVRŠEN TURNIR U FUTSALU ZA OSNOVCE MLAĐIH RAZREDA

25. novembar 2019.

 

U okviru projekta ”Školski sport” 21. i 22. novembra u balonu za mali fudbal ”Argentina” održano je opštinsko prvenstvo u futsalu za učenike i učenice mlađih razreda zemunskih osnovnih škola.

U dva dana takmičenja odigrano je 29 utakmica, uz učešće preko 300 dečaka i devojčica.

U finalnoj utakmici koju su igrale učenice, ekipa OŠ ”Mihailo Pupin” savladala je ekipu OŠ ”Petar Kočić”, osvojila prvo mesto, i tako stekla pravo da učestvuje na gradskom takmičenju.

Treće mesto osvojila je ekipa OŠ ”Majka Jugovića”, a pehar za fer-plej ekipa OŠ ”Gavrilo Princip”. Najbolja igračica turnira bila je Nevena Jovičić iz pobedničke ekipe.

Posle zanimljivih i neizvesnih utakmica koje su igrali učenici, prvo mesto osvojila je ekipa OŠ ”Boško Palkovljević Pinki”, dok je drugo mesto zaslužila ekipa OŠ ”Petar Kočić”, a treće mesto zauzela je ekipa OŠ ”Sava Šumanović”. Pehar za sportsko ponašanje zaslužila je ekipa OŠ ”Sonja Marinković”.

Najbolji igrač turnira bio je Aleksa Opačić iz OŠ ”Boško Palkovljević Pinki”. Pobedničke ekipe su na poklon od Omladinskog sportskog saveza dobile fudbalske lopte kojima su igrane utakmice, kao uspomenu na svoje dobre igre i trijumf na Opštinskom prvenstvu u futsalu.