ЗАШТИТНА ОПРЕМА ЗА ДОМ ЗДРАВЉА ЗЕМУН

06. април 2020.

 

Градска општина Земун обезбедила је неопходну опрему за заштиту здравствених радника Дома здравља ”Земун” који су у околностима епидемије вируса Ковид-19 на удару.

Председник ГО Земун Дејан Матић, 6. априла уручио је руководству Дома здравља ”Земун” заштитну опрему и захвалио се на изузетној пожртвованости, која се нарочито исказује у оквиру рада две Амбуланте за пацијенте са респираторним симптомима и фебрилним стањима.

”Сагледавајући потребе Дома здравља Земун, који делује не само на територији наше општине, већ покрива и примарну здравствену заштиту и у Општини Сурчин, обезбедили смо знатну количину заштитне опреме, од маски до кабаница, што свакако доприноси заштита оних који дају немeрљив допринос у борби са неумољивим вирусом”, рекао је председник ГО Земун Дејан Матић и нагласио да ће Општина наставити да помаже рад здравствених установа на својој територији, такође, захвалио се привредницима и грађанима на одговорности и солидарности.

Градска општина Земун обезбедила је маске, заштитне мантиле и комбинезоне, као и пвц кабанице и заштитне наочаре, укупно више од хиљаду и триста комада опреме.

Примопредаји опреме присуствовале су директорка Дома здравља ”Земун” др Александра Цветковић, заменица директорке Ангелина Орбовић и главна медицинска сестра Драгана Вуковић.