ЗАМЕНА ОШТЕЋЕНИХ ПЛОЧА У ГОСПОДСКОЈ

14. април 2016.

 
Председник Привременог органа Градске општине Земун и члан Привременог органа Гаврило Ковачевић обишли су радове на замени дотрајалих и оштећених плоча у Господској улици у Земуну.
 
„Наша стратегија је да се сваки део Земуна подједнако развија. За то смо радили, али тек планирамо да радимо, јер су се стекли услови усвајањем планске документације, да заиста свака улица, сваки крај Земуна, изгледа урбанизовано као Господска, прилагођено потребама грађана, са заокруженом инфраструктуром. У наредном периоду, спроводећи јединствену политику Града Београда и градских општина, планирамо асфалтирање и насипање рециклираним асфалтом готово свих улица на територији општине Земун, како би се сви делови Земуна равномерно развијали, а наши грађани имали једнаке услове за живот“, рекао је Матић.
 
У наредних неколико дана Господска улица добиће ново рухо на радост посетилаца, будући да је то најпосећенија пешачка зона у Земуну. Господска улица се налази у старом језгру Земуна и представља један од главних туристичких пунктова, познатог по продавницама и радњама земунских занатлија. Данас је отворена искључиво за пешаке, а на туристичкој мапи Земуна препознатљива је и током новогодишњих празника као Улица отвореног срца.
 
„Општина Земун улаже велике напоре и непрекидно иницира инфраструктурне радове, од обнове улица, како у центру Земуна тако и у ободним насељима, радова на канализационој и водоводној мрежи до постављања јавне расвете, а свакодневни радови на саобраћајној инфраструктури то и потврђују“, рекао је Матић.
 
Након завршетка радова, Господска улица биће визуелно обједињена у једну целину, у духу 19. века, а овај део Земуна добиће лепши изглед, док ће се безбедност пешака подићи на виши ниво.
 
насловна
 
господска 2 (1)
 
господска 2 (2)