VIŠE SREDSTAVA ZA SPROVOĐENJE OMLADINSKE POLITIKE

01. avgust 2018.

Povodom realizacije projekta “Korak ka biznisu” zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Damir Kovačević i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić su 31. jula u Palati Srbija potpisali Ugovor za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou. Činu svečanog potpisivanja ugovora je prisustvovao i koordinator Kancelarije za mlade Gradske opštine Zemun Željko Klarić.

 

Pored Gradske opštine Zemun ugovore sa ministarstvom su potpisala još 22 grada i opštine sa teritorije Republike Srbije, a ukupno je izdvojeno blizu 40 miliona dinara za realizaciju projekata.

 

Kako bi ovaj projekat, koji se sprovodi u saradnji sa partnerom Regionalnom agencijom za razvoj i evropske integracije Beograd, bio realizovan Ministarstvo omladine i sporta je opredelilo Gradskoj opštini Zemun blizu dva miliona dinara i na taj način omogućilo razvoj preduzetničkih potencijala i kompetencija mladih kroz sticanje praktičnih znanja i veština, a u cilju ostvarivanja opštedruštvene dobrobiti.

 

“Aktivnosti koje ćemo u narednom periodu sprovoditi u našoj Opštini u potpunosti će odgovoriti na potrebe mladih. Nastavićemo da im pružamo neophodnu stručnu, finansijsku i savetodavnu pomoć kako bi obezbedili sigurniju budućnost”, rekao je Kovačević.

 

Lokalne samouprave spadaju u red najznačajnijih partnera Ministarstva omladine i sporta u ostvarivanju ciljeva Nacionalne strategije za mlade i Zakona o mladima.