ВЕЛИКИ ОДЗИВ ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ У ОПШТИНИ

01. август 2018.

Градска општина Земун организовала је 1. августа у сарадњи са Службом за трансфузију крви КБЦ “Земун” и Општинским одбором Црвеног крста Земун традиционалну акцију добровољног давања крви у фоајеу општинског здања.

 

Акцији се одазвало тридесетак добровољних давалаца међу којима су били запослени у општинској управи и грађани, међу којима је овога пута било више припадница лепшег пола.

 

Члан Већа Градске општине Земун Владимир Костић захвалио се добровољним даваоцима крви на хуманости и том приликом истакао да Градска општина Земун традиционално два пута годишње у општинском здању организује овакве акције, три пута у просторијама месне заједнице у Земун Пољу и осталим земунским месним заједницама, а активно учествује у традиционалном обележавању Међународног дана добровољних давалаца крви, као и Недеље Црвеног крста, на којима се такође прикупља увек недостајућа течност која живот значи.

 

Акцију је пратила и специјалиста трансфузиолог из КБЦ “Земун” др Ивана Гајић, која је још једном препоручила добровољно давање крви као корисно за здравље, јер се крв пречишћава и активније обнавља. Мушкарци крв могу дати на свака три, а жене на четири месеца.