ВАСКРШЊЕ ДРВО У ЦЕНТРУ ЗЕМУНА

28. април 2016.

 
Удружење „Мали кувари“, родитељи, деца и васпитачи ПУ „Др Симо Милошевић“, ЈКП „Зеленило Београд“ и општина Земун организовали су 28.априла 2016.године кићење васкршњег дрвета у центру Земуна осликаним и украшеним јајима, симболима једног од највећег православног празника, Васкрса.
 
Шарени радови на папиру настали су током креативне радионице „Наша машта може свашта“ малих кувара, а окачени су о дрво испред Мекдоналдсовог ресторана захваљујући оперативи и запосленима из земунског погона ЈКП „Зеленило Београд“.
 
„Предшколска установа две и по годин сарађује и наступа са „Малим куварима“, који су културу употребе прибора за јело, кобиновања намирница, па чак и умеће кувања увели за најмлађе. Имамо намеру да акција украшавања Васкршњег дрвета постане традиционална, јер је она резултат заједничког креативног рада свих генерација: и деце и њихових родитеља, и дека и бака, и нас васпитача“ – каже директорка ПУ „Др Симо Милошевић“ Јасмина Станојковић-Боуали која је са децом и организатором радионице Инес Јањић и председницом „Малих кувара“ Даницом Ћалић узела учешћа у кићењу дрвета у центру нашег града.
 
naslovna kuvari
 
foto 1 kuvari
 
foto 2 kuvar