USKORO NOVO IGRALIŠTE U ULICI MIĆE RADAKOVIĆA

25. januar 2018.

U cilju razvoja lokalne zajednice, a posebno uslova za bavljenje rekreativnim aktivnostima na otvorenom, za decu uzrasta od dve do 12 godina, Gradska opština Zemun se prijavila na konkurs društveno odgovorne kompanije NIS ad Novi Sad, u okviru programa ”Zajednici zajedno 2017. godine”, sa predlogom projekta za uređenje javne zelene površine u blokovskom paviljonskom prostoru, između zgrada br. 6 i br. 12, u Ulici Miće Radakovića.
 
Prostor je nebezbedan, zapušten, sa dotrajalim i oštećenim mobilijarom, nebezbednim betonskim platoom i devastiranom vegetacijom, bez mogućnosti obnove. Projektom je predviđeno uređenje platoa sa dečjim igralištem i prilaznim stazama, sa savremenim rekvizitima za igru i odgovarajućom vegetacijom.
 
Projekat je odabran za finansiranje od strane NIS-a ad Novi Sad, a kao partner na projektu je izabrano JKP ”Zelenilo Beograd”, koje je ujedno i izvođač radova.
Početak radova na uređenju predviđen je za početak februara 2018. godine, a završetak radova se očekuje do kraja aprila.