УРУЧЕНА ПОМОЋ ДОМОВИМА ЗА СТАРА ЛИЦА

10. април 2020.

 

Председник Градске општине Земун и командант Штаба за ванредне ситуације Дејан Матић и заменик председника и заменик команданта Дамир Ковачевић, 10. априла представницима 24 дома за стара лица уручили су заштитну опрему, дезинфекциона средства и сет хигијенских препарата.

 

”Превентивно поступање у оваквим ситуацијама је неопходно. Коришћење заштитне опреме и одржавање личне хигијене и хигијене радног и смештајног простора, као и дезинфиковање површина је у циљу заштите од корона вируса. Наши старији суграђани, корисници домова за стара лица јесу најосетљивија категорија становништва и наша је обавеза да штитимо њихово здравље”, рекао је председник Матић и апеловао на власнике и запослене у домовима да прате све мере заштите, да реагују благовремено и да свакако потраже помоћ Општине у евентуалним кризним ситуацијама.

 

У циљу превенирања уласка корона вируса у домове за старе, председник Матић је прошле недеље одржао састанак са представницима домова са територије Градске општине Земун, када су договорене мере поступања и успостављене процедуре комуникације како са Општином, тако и са Домом здравља Земун.