УРЕЂЕЊЕ ДЕЧЈЕГ ИГРАЛИШТА У ЗЕМУН ПОЉУ

17. август 2015.

 
Поводом притужби грађана упућених ЈКП „Зеленило Београд“ и Градској општини Земун да се уреди зелена површина која се налази у центру Земун Поља, на углу Улице Фрање Крча и Душана Мађарчића, члан Већа Градске општине Земун Владимир Костић, одборник СО Земун Ђорђе Дукић и председник Удружења „Еко Батајница“ Милан Антић обишли су ову локацију.
 
„На иницијативу Градске општине Земун ЈКП ‘Зеленило Београд’ се обратило Секретаријату за комуналне и стамбене послове са захтевом да се систему одржавања јавних површина прикључе све локације које градске општине предложе, а на територији Земун Поља постоји још шест оваквих површина. Градска општина Земун има изузетно добру сарадњу са удружењем ‘Таурунум’ са којим организује редовне акције чишћења ове и других зелених површина једном месечно, као и са Удружењем ‘Еко Батајница’ и другим удружењима грађана. Овим путем Градска општина Земун апелује на грађане да поштују комунални ред“, изјавио је Владимир Костић.
 
На територији ГО Земун налази се велики број дечјих игралишта, спортско-рекреативних терена и зелених површина које, из различитих разлога, нису у систему одржавања јавних површина. Протеклих година ГО Земун је предлагала надлежном Секретаријату да се наведене површине уврсте у систем одржавања, али до сада то није учињено. У јуну ове године Секретаријат је оформио комисију која ће се бавити овим питањем, а поред представника стручних служби Града чланови комисије су и представници градских општина. На списку од преко 20 предложених површина налази се и површина у централној зони Земун Поља.
 
насловна
 
DSC_6937