УРЕЂЕНА ШКОЛА ЛАЗАР САВАТИЋ

11. мај 2020.

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић 11. маја обишао је Основну школу ”Лазар Саватић” где је општина финансирала обимне радове, почев од уређења дворишта, преко ограде, спортских терена, па све до постављања теретане на отвореном, парковских клупа и санирања канализационих цеви.

 

У складу са равномерним развојем Градске општине Земун радовима је обухваћено 11 школа, а инвестиција износи безмало 35 милиона динара, не укључујући ту радове у Основној школи ”Лазар Саватић” и у школи ”Вељко Рамадановић”, коју похађају деца оштећеног вида, за коју је издвојено преко шест милиона динара. Издвојена средства односе се на поправку и уређење школских дворишта и текућег одржавања школских зграда, почев од поправке кровова, замене олука, па све до решавања питања канализационих одвода.

 

”Домаћинским односом успевамо да након укидања ванредног стања приводимо крају све започете пројекте. Враћамо се редовним активностима, aли наглашавам да и даље морамо бити дисциплиновани докле год вирус има активност. Градска општина Земун је издвојила средства за уређење и одржавање школа. Сходно потребама и захтевима које су доставиле земунске школе, планирана су средства у буџету, како би све школе имале подједнаке услове за рад и боравак деце. У Основној школи ‘Лазар Саватић’ која је уједно и најскупља инвестиција, издвојена средства за радове износе преко 14 милиона динара. У сарадњи са Градом Београдом претходних дана смо урадили све оно што је потребно да од данас деца крену у вртиће и продужени боравак. Урађена је дезинфекција школа. Што се тиче школе Саватић, третирано је 1200 квадрата. Tакође, обезбеђене су довољне количине заштитне опреме и средстава за дезинфекцију. Оно што смо обећали грађанима Земуна испунићемо, јер то је наша обавеза у име будућности, у име наше деце. Паралелно са овим пројектима, важан сегмент активности које спроводи Градска општина Земун је улагање у вртиће, паркове, игралишта и спортске трене”, рекао је Матић, и том приликом се захвалио извођачу радова који није прекидао са радовима и током ванредног стања, али и васпитачима, наставницима и професорима, што су исказали велику одговорност и креативност да на ”даљину” анимирају своје ђаке и подстакну их да уче, да буду послушни и да схвате озбиљност ситуације у којој смо се сви нашли.

 

Директор Основне школе ”Лазар Саватић” Горан Петровић захвалио се председнику Дејану Матићу у име ученика и наставног особља и истакао одличну сарадњу са Градском општином Земун и том приликом му је поклонио три ликовна рада чланова Ученичке задруге коју је основала школа.

 

Основна школа ”Лазар Саватић” је модерни образовни центар за ученике двадесет првог века који су усмерени ка свим вредностима и тековинама грађанског друштва, модерним технологијама и информатичкој писмености, као и значајним културним и спортским активностима. У школи коју похађа 840 ђака налази се модеран мултимедијални простор са два амфитеатра, клубом и простором за дружење где се често одржавају разноврсне трибине, предавања, едукативне, уметничке, књижевне и друге радионице.