У КАМЕНДИНУ НОВИ СТАНОВИ ЗА ИЗБЕГЛИЧКЕ ПОРОДИЦЕ

01. јул 2016.

 
Заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић присуствовао је 1. јула уручењу кључева станова за 36 избегличких породица, које се усељавају у објекат за социјално становање у насељу Камендин (ул. Акробате Акестића 6б). Свечаности су присуствовали и заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић, секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, заменик шефа Делегације ЕУ у Републици Србији Оскар Бенедикт, шеф Представништва УНХЦР у Србији Ханс Фридрих Шодер и комесар за избеглице и миграције Републике Србије Владимир Цуцић.
 
”Општина Земун у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије наставља да помаже најугроженијима, са циљем да на сваки начин унапреди положај избеглих и интерно расељених лица. Овај пројекат стамбеног збрињавања као конкретна помоћ, свакако побољшава животне услове и унапређује интеграцију наших суграђана у друштвени живот локалне заједнице”, истакао је Ковачевић.
 
Овај објекат за социјално становање у заштићеним условима изграђен је у оквиру пројекта „Подршка побољшању животних услова присилних миграната и затварању колективних центара“. Нaмeњен је побољшању услова становања избеглица и интерно расељених лица и затварању колективних центара на територији Града Београда.
 
Пројекат је финансиран од стране Европске уније преко Делегације Европске уније у Републици Србији, а реализовао га је Високи комесаријат Уједињених нација за избеглице (УНХЦР) у сарадњи са својим партнером ВИЗИЈОМ, Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије и Секретаријатом за социјалну заштиту Града Београда.
 
насловна
 
камендин1
 
камендин2