ТРИ ЛАУРЕАТА НАГРАДЕ ГРАДА БЕОГРАДА

19. април 2018.

Награде Града Београда лауреатима за 2017. годину уручене су у Старом двору. Међу деветнаест награђених са поносом истичемо да три овогодишња добитника живе и раде на територији Градске општине Земун.
 
Из области пољопривреде добитник награде Града Београда је Никола Богуновић, пољопривредник из Батајнице. Како је сточарство веома важна пољопривредна делатност и локомотива развоја пољопривреде и четврта је по значају грана сточарске производње, Градска општина Земун се определила да ово веома успешно газдинство предложи за награду Града Београда.
 
За проналазаштво награду је добио доцент др Милош Станковић, који је 2006. године добио признање Градске општине Земун – Заслужни грађанин Земуна. Млади научник је награђен за свој проналазак уређаја за уништавање корова.
 
Награда Града Београда ”Светислав Стојановић” као појединцу уручена је Владимиру Обрадовићу, раднику Ватрогасно-спасилачке јединице Батајница, који је ову награду добио за исказану храброст и пожртвованост током интервенције спасавања угроженог лица из бензином затроване коморе у ауто цистерни. Ватрогасац Владимир Обрадовић 19 година је члан спасилачке јединице у Батајници и за ову награду су га предложиле колеге.