SVEČANO NA ARANĐELOVDAN

21. novembar 2019.

 

Udruženje penzionera opštine Zemun proslavilo je 21. novembra zavetnu slavu Svetog Arhangela Mihaila – Aranđelovdan. Tom prilikom, predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić je svim penzionerima Zemuna poželeo da kao čuvari tradicije proslavljaju slavu još mnogo godina.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici udruženja penzionera iz opština i gradova Srbije, predstavnici Saveza penzionera Srbije, kao i mnogobrojni članovi i saradnici.

Predsednik Matić je pozvao penzionere da i nadalje učestvuju u besplatnim programima koje Opština organizuje u cilju podizanja kvaliteta života najstarijih sugrađana i zahvalio im se na trudu i pregalaštvu koje su ugradili u razvoj Srbije i Zemuna.

Svečano je bilo i u Specijalnoj antiterorističkoj jedinici gde je sa domaćinima liturgiji i sečenju slavskog kolača prisustvovao zamenik predsednik Gradske opštine Zemun Damir Kovačević.

Svoju zavetnu slavu posvećenu vojvodi svih nebeskih sila proslavili su i pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Pored mnogobrojnih zvanica Svetoj arhijerejskoj liturgiji, koju je služio episkop remezijanski i vikar patrijarha srpskog Stefan, prisustvovao je i pomoćnik predsednika GO Zemun Milorad Radulović.