СУСРЕТИ ГИМНАЗИЈА ЕВРОПЕ – ИСТРАЖИВАЊЕМ ДО БОЉЕ НАСТАВЕ

24. март 2015.

Под покровитељством општине Земун, Земунска гимназија у периоду од 23. до 27. марта 2015. године организује сусрете гимназија Европе, поводом представљања резултата пројкета ”Истраживањем до боље наставе”.

 

Председник Скупштине општине Земун Ненада Врањевац угостио је делегацију наставника и ученика гимназија из Мађарске, Румуније, Словеније и Републике Српске.

 

”Међународна сарадња на начелима размене искустава, усвајања нових вештина и знања представља важан фактор у стицању компетенција за живот и образовање. Упознавајући друге културе проналазимо зајадничке имеративе који почивају на географско-историјско-културолошком изворишту европских вредности”, рекао је том приликом председник Скупштине општине Земун Ненад Врањевац.

 

Пројекат ”Сусрети гиманзија Европе – истраживањем до боље наставе” је од изузетне вредности, како у истраживачком, тако и у концепту примера добре праксе у научно–васпитном поцесу, и као такав подржан је од старне Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

 

Милорад Радуловић, члан Већа општине Земун нагласио је да и друге образовне институције треба да следе пример Земунске гимназије, јер се на тај начин отвара простор за регионалну сардњу и у области школства.

 

Током боравка у нашој земљи гимназијалци из иностранства имаће прилику да се упознају са културно-историјским наслеђем Земуна, Београда, Сремских Карловаца и Новог Сада.

 

Гости Земуна су упознавање аутентичне културе ”града на Дунаву” започели обиласком Звичајног музеја. Шетња Земуном, била је прилика да се сазнавањем историје, планира будућност у окриљу европске породице народа, са поруком да образовање и младост не познају границе.  

 

naslovna gimnazija (Small)

 

foto 1 gimnazija (Small)

 

foto 3 gimazija (Small)

 

foto 2 gimnazija (Small)