STREETFOOD ФЕСТИВАЛ ПРИВУКАО ВЕЛИКИ БРОЈ ПОСЕТИЛАЦА У ЗЕМУН

06. јун 2023.

У организацији Туристичке организације Градске општине Земун протеклог викенда на Земунском кеју одржан је веома посећен ”Streetfood” фестивал.

 

Празник добре хране окупио је више од 15 светских гастро брендова, чије су кухиње на отвореном мамиле посетиоце из свих делова престонице.

 

На најлепшем шеталишту поред Дунава, у неколико зона за опуштање тражило се место више, да би се уживало у јапанском сушију, кинеским нудлама, италијанским пицама и пастама, препознатљивим бургерима и сендвичима, посебним деликатесима насталим фузијом различитих светских кухиња, и наравно у домаћим кобасицама, кнедлама и слаткишима.

 

Током тродневног програма, за добро расположење били су задужени најпознатији ди-џејеви клупске сцене.

 

У оквиру пројекта ”Свака лименка се рачуна”, обележен је и Светски дан заштите животне средине, чиме се фестивал прикључио иницијативи ”International Recycling Tour”, која се спроводи трећу годину за редом у 16 држава широм света.

 

На овај начин скренула се пажња на значај заштите животне средине и рециклаже, и амбалажа се складиштила на пунктовима, а било је могуће одложити лименке и код промотера са ранчевима.

 

Локални уметници су поставили и уметничку инсталацију – ”PIXELATА”, како би на један креативан начин подсетили посетиоце на важност рециклаже у циљу очувања планете Земље.