СТРАНИ ИНВЕСТИТОР ПОСЕТИО ОПШТИНУ ЗЕМУН

08. мај 2017.

 
Заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић, 8. маја, примио је британског бизнисмена Мехмета Емина у радну посету на којој је било речи о могућностима инвестиција у Земун, Београд и Србију.
 
У плану је да се ускоро отвори компанија ”Отоман холдинг” са седиштем у Београду где би се налазио центар за планирање и инвестирање услуга и производа у Србији. Један од првих пословних подухвата треба да буде отварање фабрике кућног текстила која треба да обезбеди посао за 150 радника. Фабрика ће бити смештена у једној од неразвијених општина Србије, што би утицало на побољшање квалитета живота.
 
Други пословни потез ”Отоман холдинга” односи се на градњу пословног комплекса са пратећим садржајима за породичну рекреацију и организацију манифестација. Планирани капацитет је хиљаду места, где би се запослило стотинак радника различитих профила, почев од угоститеља и трговаца, преко аниматора и васпитача, па све до инвент менаџера.
 
У наредном периоду Мехмет Емин планира да изгради сеоску оазу за пацијенте који болују од Алцхајмерове болести. Пројекат ће обухватити и комплетну негу, уз адекватну медицинску потпору.
 
Компанија је заинтересована и за улагање у обновљиве изворе енергије, тзв. ”green energy”.
 
Заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић изразио је задовољство што је имао прилику да разговара са успешним бизнисменом који ће своје међународно искуство применити на тржиште Србије, и то у различитим привредним гранама. Том приликом, Ковачевић је истакао да Земун има велики потенцијал, али и амбицију да буде покретач развоја иновативних пословних подухвата који су, пре свега, од глобалног значаја, а самим тим су веома корисни за развој локалне заједнице. У ту сврху, локална самоуправа је спремна да ангажује све расположиве капацитете како би се пројекти што ефикасније реализовали.
 
На састанку је договорена посета заменика председника Градске општине Земун Дамира Ковачевића филијали ове компаније у Истамбулу, са намером да се остваре први контакти на путу братимљења Земуна са неком од истамбулских општина.