SREĆNA NOVA 2018. GODINA

28. decembar 2017.

 
Čestitam svim građanima Novu 2018. godinu, koju ćemo zajedno proslaviti na Velikom trgu, uz koncert Saše Kovačevića i vatromet.
 
Naš poklon najmlađima i njihovim roditeljima, 1. januara, je ”Trg otvorenog srca” sa predstavom ”Tajanstveni Deda Mraz”, igrom i zabavom sa klovnovima, mađioničarima i prazničnom muzikom.
 
Poseban dan za mene biće 1. januar kada ću prvorođenim bebama, devojčici i dečaku uručiti poklon čestitku u vrednosti od 100 hiljada, vaučer u vrednosti od 25 hiljada dinara za kupovinu u prodavnicama ”Aksa”, koju poklanja društveno odgovorna kompanija- banka Societe Generale. Po običaju tu je i dukat za devojčicu i dečaka, dar zlatare ”Peridot”.
 
Gradska opština Zemun na ovaj način želi da podstakne rađanje i pomogne na putu roditeljstva.
 
Kao odgovorna lokalna samouprava, sledeći politiku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Srbije i Grada Beograda, radimo na podizanju kvaliteta života svih građana Zemuna, a naročito dece.
 
Tako smo u prethodnom periodu, upravo podržavajući roditelje, povećali kapacitete vrtića, đacima prvacima podelili rančeve i školski pribor, instalirali najmoderniji video nadzor umrežen u Policijsku stanicu Zemun, čime smo podigli nivo bezbednosti đaka u školama, podelili najkvalitetnija auto sedišta za bebe rođene u Zemunskoj bolnici, adaptirali škole, dvorišta, fiskulturne sale, gradili nove parkove i dečija igrališta i nagrađivali najbolje učenike.
 
Na svaki način se trudimo da pratimo našu decu na putu odrastanja i obezbedimo im najbolje uslove za učenje, igru i bavljenje sportom.
 
Nova radna mesta otvaraju se dolaskom investitora. Naša strategija ravnomernog razvoja Zemuna ogleda se u izgradnji nedostajuće infrastrukture u svim delovima Zemuna. Uređujemo fasade, Staro jezgro Zemuna i obodna naselja. Ono što smo zacrtali kao naš cilj je da do kraja mandata u Zemunu ne bude ni jedne neasfaltirane ulice i da svaka kuća ima kanalizacionu i vodovodnu mrežu.
 
Posebno želimo da ulazak u nastupajuću godinu čestitamo našim starijim sugrađanima, svesni činjenice da su nas svojim radom, teretom koji su podneli i podrškom koju nam daju zadužili, i zaslužili da afirmišemo besplatne programe koji im omogućavaju da ostanu vitalni, da se druže i da učestvuju u svim onim aktivnostima koje vole i koje im znače. Utisci koje nose sa izleta, pozorišnih predstava, najrazličitijih radionica, vodilja su nam da u 2018. još više stanemo uz njih i pružimo ih podršku.
 
I nadalje ćemo se ponašati domaćinski, štedeti ”na svakom koraku”, boreći se za nove investicije i život dostojan čoveka XXI veka.
 
Naše opredeljenje je da nastavimo i u 2018. godini, u saradnji sa građanima, da gradimo moderan Zemun.
Želim nam svima puno uspeha u 2018. godini, da vredno radimo, jer Srbiju mi gradimo.
 

Predsednik Gradske opštine Zemun
Dejan Matić