СПОРТСКИ РЕКВИЗИТИ И БИЦИКЛИ НА ДАР ЗЕМУНСКИМ ОСНОВЦИМА

26. фебруар 2018.

 
У оквиру програма опремања сто фискултурних сала у Србији, које спроводи Министарство омладине и спорта у сарадњи са Савезом за школски спорт, министар Вања Удовичић је са руководством Градске општине Земун, председником Савеза за школски спорт Србије Жељком Танасковићем и председником Бициклистичког савеза Србије Бранком Бановићем 26. фебруара посетио ОШ ”Бранко Радичевић” у Батајници.
 
Савез за школски спорт Србије поклонио је овој школи два гола са мрежом, сет табли са обручима и мрежама за кошеве, мрежу за одбојку и 40 лопти за различите тимске спортове са циљем да спорт буде доступан свима, да се ревитализују основни услови за бављење спортом, јер је школа база из које настају спортски шампиони и рекреативци.
 
Такође, у циљу промоције и популаризације бициклизма Бициклистички савез Србије је донирао Градској општини Земун 30 бицикала који ће у наредном периоду бити подељени земунским ђацима. У ОШ ”Бранко Радичевић” бицикле су добили ученици који живе у вишечланим породицима – ученица осмог разреда Анђела Станковић и ученик четвртог гразреда Василије Хаџипурић.
 
Након уручења организовано је дружење са одбојкашима и презентација Одбојкашког клуба ”Ас”.
 
Данашња акција је још један показатељ одговорне политике коју спроводе Влада Републике Србије, Град Београд и градске општине.