СОЛИДАРНОСТ ЗА РАСТКА

28. август 2015.

 
У општини Земун уприличен је пријем за дечака Растка, одличног ђака шестака, шахисту и члана Веслачког клуба ”Црвена звезда”. На иницијативу комшија, а уз подршку земунског привредника Предрага Јевремовића, председник општине Земун Дејан Матић Растку је уручио комплет књига за 6. разред, свеске, допунска дидактичка средства и спортску опрему.
 
”Жеља ми је да постанем програмер, да завршим школу са успехом и да постанем самосталан. Слободно време користим да усавршим знање на рачунару, али школа је на првом месту”, каже Растко.
 
Растко живи са мајком, тако да им је свака помоћ добродошла.
 
”Важно је да као одговорна локална самоуправа подржимо вредноћу и упорност наших младих, који без обзира на непријатне животне околности истрајавају у жељи да буду добри ђаци, понос родитељима и заједници. Поносни смо на наше суграђане који су и овога пута показали племенитост и солидарност”, рекао је Дејан Матић председник општине Земун.
 
Општина Земун у својој стратегији подршке младима и подршке породицама уз ангажовање друштвено корисних компанија и хуманих појединаца у континуитету помаже успешним младим људима да остваре своје циљеве и тежње.
 
naslovna rastko
 
foto 1 rastko
 
foto 2 rastko