СЛОЖНИ ПРОТИВ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА

11. септембар 2017.

 
Градска општина Земун организује у сарадњи са Удружењем грађана ”Чича Мичино позориште” и Полицијском станицом Земун пројекат превенције вршњачког насиља.
 
Пројекат је намењен ученицима нижих разреда основних школа са територије Градске општине Земун. Будући да је школа једно од места у којем се догађа вршњачко насиље, веома је важно да се подрже све активности усмерене на едукацију и превенцију злостављања међу малолетницима, а у циљу проналажења начина и стратегија да се деца заштите. Превазилажење овог проблема, по речима стручњака, треба да се базира на позитивним вршњачким односима као што је пријатељство међу младима.
 
У свим основним школама на територији општине Земун од 15. септембра, па до краја децембра 2017. године биће организоване позоришне представе за децу под називом ”Онај ко се лема другаре нема”. Представа је авантура-мјузикл едукативног карактера, оријентисана на борбу против насиља. Прва представа Чича Мичиног позорита биће изведена у ОШ ”Бранко Радичевић”, 26. септембра са почетком у 12 часова, а наредне представе биће одигране у ОШ ”Бошко Палковљевић Пинки”, 28. септембра у 11 часова и ОШ ”Светислав Голубовић Митраљета”, 29. септембра у 11.30 часова.
 
Градска општина Земун је до сада у сарадњи са Градским центром за социјални рад – Одељење Земун, Полицијском станицом Земун, тужилаштвом, образовним установама са територије општине, као и са удружењима грађана који се баве заштитом људских права подржала и организовала округле столове посвећене примени новог закона у циљу спречавања насиља у породици и унапређењу међусекторске сарадње свих релевантних система који делују на територији општине, као и радне састанке у вези са бригом о деци и младима.
 
Ђачко доба се одувек сматрало најлепшим периодом у животу човека, а локална заједница ће учинити све што је у њеној моћи да тако буде и надаље.