Servisne informacije


RADNO VREME PRODAVNICA I KAFIĆA ZA USKRŠNJE I PRVOMAJSKE PRAZNIKE
 
Za vreme uskršnjih i prvomajskih praznika, privredni subjekti koji obavljaju zanatsku, trgovinsku i ugostiteljsku delatnost na teritoriji grada Beograda radiće prema utvrđenom prazničnom rasporedu.
 
Tako će na Veliki petak dežurni prodajni objekti (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i drugi) morati da rade najmanje od 9 do 12 sati, baš kao i u subotu, 15. aprila. Na Uskrs, u nedelju, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, dok isti objekti u ponedeljak moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.
 
U nedelju, 30. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati, na Praznik rada mogu biti zatvoreni, dok u utorak, 2. maja, moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.
 
U dane vaskršnjih i provomajskih praznika nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni. Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.
 
Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena, istaknu na vidnom mestu objekta najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti u dane vaskršnjih i prvomajskih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.
 
Ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića, koji se nalaze u stambenim zgradama, mogu 14. i 15. aprila početi sa radom najranije od 6 sati i raditi najduže do 1 sat i emitovati muziku ili priređivati muzički program najduže do 24 sata, a ostalim danima praznika rade od 6 do 24 sata i emituju muziku najduže do 23 sata. Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića, koji se ne nalaze u stambenim zgradama, mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena od 00 do 24 sata.
 


VELETRŽNICE BEOGRAD
 
Na Veletržnici Beograd posluje preko 800 trgovaca. Dnevno u proseku Veletržnicu poseti 2.000 poslovnih kupaca, a godišnji promet robe je oko 120.000 tona. Proizvođači mogu da se organizuju u zadruge i udruženja i direktno pod mnogo povoljnijim uslovima ponude i prodaju sve što proizvedu.

 

Promet i cene proizvoda u periodu od 27.3 do 2.4.2017. godine 

 

Proizvod

Količina (t)

Cena (po kg)

kupus

335

 20 – 30 din.

jabuka

225

15 – 40 din.

crni luk

139

15 – 20 din.

šargarepa

123

15 – 45 din.

krompir

96

20 – 30 din.

pomorandža

52

35 – 85 din.

spanać

37

55 – 75 din.

cvekla

27

20 – 30 din.

zelena salata

23

150 – 250 din.

blitva

22

50 – 70 din.

banana

20

100 – 110 din.

rotkvica

20

80 – 120 din.

 
Od ukupno 831 prodajnog mesta, trenutno je 75 slobodnih mesta na platou. Kvadratura prodajnih mesta kreće se u rasponu od 14 m2 do 72 m2.
Za sve informacije zainteresovani se mogu obratiti Info centru Veletržnice
Beograd na broj tel. 011 381 81.
 

Zona

Cena (pdv je obračunat)

ekstra zona

388 din.

prva zona

271 din.

druga zona

245 din.

treća zona

186 din.

 
Cene mesečne rezervacije (po m2) i prodajne zone.
 


 
PRODUŽENA TRASA LINIJE 711
 
Trasa linije 711 produžena je do terminusa „Novi Beograd /Pohorska/”, na osnovu zahteva predstavnika Opštine Zemun i stanovnika naselja Ugrinovci. Prevoz putnika na novoj trasi počeo je od nedelje, 1. marta. Kako se navodi, stručne službe Direkcije za javni prevoz sagledale su mogućnosti za produženje trase navedene linije kako bi se izašlo u susret potrebama korisnika i obezbedio kvalitetniji prevoz žitelja naselja Ugrinovci.
 
Trasa linije je: Novi Beograd /Pohorska/ – Goce Delčeva – Bulevar Mihajla Pupina – Omladinskih brigada – Auto-put Beograd – Šid – Put za Ugrinovce – Beogradska u Ugrinovcima – Ugrinovci.
 
Na novom delu trase linije 711 vozila javnog prevoza će koristiti postojeća stajališta javnog gradskog prevoza. Na ovoj liniji radnim danima će saobraćati dva vozila celodnevno.


DONETI PLANOVI  DETALJNE REGULACIJE DELA OPŠTINE ZEMUN
 
Na današnjoj sednici Skupštine grada usvojen je Plan detaljne regulacije  naselja  Grmovac u Zemunu.
 
Plan obuhvata   deo opštine Zemun, odnosno naselje Grmovac, koji obuhvata oko 200 hektara. Planskom dokumentacijom predviđeni su osim stambenih sadržaja i škola, dom za stara lica, ambulanta i crkva.
 
Planom detaljne regulacije u Zemunu obuhvata se deo teritorije Ugrinovaca i Dobanovaca, naselje Grmovac i pristupne saobraćajnice u naselju. Ciljevi izrade ovog plana su izrada planskog dokumenta koji bi bio osnov za izgradnju saobraćajne mreže i infrastrukturno opremanje naselja, legalizaciju izvedenih objekata, stvaranje planskih mogućnosti za izgradnju novih sadržaja kompatibilnih stanovanju, razgraničenje površine javne namene od površina ostalih namena, kao i za formiranje kvalitetne urbane celine u smislu transformacije i razvoja ovog područja grada i definisanje pravila umreženja i izgradnje po kojima će se naselje dalje razvijati.


BROJEVI TELEFONA GSP-A ZA SERVISNE INFORMACIJE

Servisne informacije u vezi sa gradskim prevozom mogu se dobiti u dispečerskom centru na broj telefona 3664-040, koji je dostupan 24 sata, sedam dana u nedelji, saopšteno je iz GSP ”Beograd”.
 
Za sve ostale informacije, predloge, pohvale i primedbe na rad GSP ”Beograd” sugrađani se mogu obratiti na broj telefona Službe za medijski nastup 3664-047, radnim danima od 7 do 15 časova.