СЕНЗОРНИ ВРТОВИ И МУРАЛИ ЗА “МЕСТО СУСРЕТА”

16. јул 2018.

Поводом “Дана грађана”, који друштвено одговорна компанија”L’Oreal Balkan” организује у 70 земаља, више од сто волонтера је 13.јула у дворишту инклузивног центра “Место сусрета” Удружења “Ево рука” формирало два сензорна врта, осликали су три прелепа мурала и уредили спортски терен за кошарку и фудбал који заједнички користе корисници центра са становницима Земун Поља.

 

Само у једном дану посађено је 200 садница, припремљено 100 килограма џема од кајсије и у креативним радионицама направљено много лепих, корисних и занимљивих предмета за продају, као део стратегије пословања ове установе која је годинама дневни боравак корисника и родитеља деце са сметњама у развоју. И више од тога, место за друштвени активизам, инклузију, које окупља, право “Место сусрета”, које из акције у акцију постаје све богатије и лепше.

 

Компанија већ девету годину у Србији обележава овај дан, а акцији су се придружили и Центар за унапређење средине и домаћин, Удружење “Ево рука”, чије постојање и активности помаже и Градска општина Земун.