САНИРАНИ ТЕМЕЉИ ЗГРАДЕ У УЛИЦИ 22. ОКТОБРА У ЗЕМУНУ

01. април 2016.

 
Председник Привременог органа Градске општине Земун Дејан Матић, члан Привременог органа Гаврило Ковачевић, градски менаџер Горан Весић и члан Градског већа Стево Таталовић обишли су данас у Земуну са сарадницима стамбену зграду у Улици 22. октобра 8-10, у којој су у току завршни радови на санацији темеља. Обиласку је присуствовао и директор ЈКП „Београдски водовод и канализација” Светозар Веселиновић са сарадницима.
 
Председник Привременог органа Градске општине Земун Дејан Матић подсетио је да су одмах по пријему инцијативе скупштине станара ове зграде за санацију челници општине Земун изашли на терен и настојали да реше проблем.
 
„Јединственом политиком коју воде Општина Земун, Град Београд и Република Србија данас видимо да се долази до резултата. Станари су због тога имали поверења у нас, на чему смо им захвални, баш као што смо и ми захвални на помоћи граду, републици и премијеру Александру Вучићу, који нас је одмах упутио на надлежно министарство. Данас смо испред ових стамбених објеката сведоци, како уједињени можемо да решимо сваку недаћу која нас задеси. Заједничким деловањем станара, општине Земун, ЈКП ‘Београдски водовод и канализација’, Града Београда и Републике, спречена је катастрофа која је могла да настане, јер је оштећење на зградама претило да угрози безбедност грађана и да исту уруши, чиме би станари остали без крова над главом“, рекао је Матић, захваливши станарима зграде на стрпљењу показаном током радова.
 
Горан Весић је подсетио да су радови на санацији темeља ове зграде последица мајских поплава 2014. године, које су довеле до слегања тла, чиме су угрожени живот и безбедност станара.
 
„Захваљујући заједничкој акцији Општине Земун и њеног председника Дејана Матића, који су иницирали решавање овог проблема, Влада Републике Србије је обезбедила 15 милиона динара, а Град Београд додатних осам милиона, тако да је овај проблем данас решен. Сада са поносом можемо да констатујемо да су темељи санирани и да је зграда потпуно безбедна за живот људи. Наравно, има још ствари које овде треба решити, али основна јесте, и ово је пример како град, република, општина и грађани могу заједнички да решевају проблеме“, рекао је Горан Весић.
 
У овом тренутку се спроводе обимни радови на канализационој мрежи у насељу Алтина у вредности од 60 милиона динара, у Корушкој и читавом низу других улица ради се канализација, исти посао ради се и у насељу Плави хоризонти, а до краја године почеће се и са радовима у Батајници и Грмовцу. Ове године за недостајућу инфраструктуру Град Београд ће у Земун уложити више од 800 милиона динара и то представља највећа улагања у ову општину у последњој деценији.
 
Председник скупштине станара Зоран Филиповић захвалио је на помоћи и подсетио да је због поплава 41 стан био пред урушавањем.
 
Председник Привременог органа Градске општине Земун Дејан Матић, члан Привременог органа Гаврило Ковачевић, градски менаџер Горан Весић и члан Градског већа Стево Таталовић су потом обишли и подрумске просторије зграде, и уверили се у квалитет изведених радова, као и један од станова који су оштећени.
 
naslovna 22. oktobar sanacija
 
foto 1 sanacija 22. oktobar
 
foto 2 sanacija 22.oktobar
 
foto 3 sanacija 22 oktobar
 
foto 4 sanacija 22. oktobar