ŠAMPIONKE IZ ZEMUNA

13. jul 2017.

 
Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić ugostio je ekipu Ženskog fudbalskog kluba ”Sloga”, koje su sa međunarodnog turnira održanog u Slovačkoj donele pobednički pehar.
 
Ekipa ”Sloge”, u konkurenciji devojčica do 15 godina samo je u ovoj godini osvojila čak 13 pehara, tri sa međunarodnih i 10 sa domaćih turnira.
 
Pored 13 trofeja, ove devojčice se mogu pohvaliti da u ekipi imaju i 13 nosioca Vukove diplome.
 
Predsednik GO Zemun Dejan Matić naglasio je da rukovodstvo Opštine planski radi na stvaranju najboljih uslova za odrastanje, školovanje i usavršavanje i da je još veći podstrek za rad upravo ovaj uspeh koje su postigle mlade sportiskinje, pronoseći ime Zemuna i Srbije na veličanstven način.
 
”Još jednom vam čestitam na ostvarenim rezultatima. Znam da mnogo truda i rada ulažete kako biste bile najbolje. Nastojte da u svemu što radite u životu budete na ponos roditeljima, profesorima, trenerima i celokupnoj zajednici”, rekao je Matić.
 
Član Veća GO Zemun Dragan Matijević istakao je da Opština u saradnji sa klubovima radi na promociji zdravih stilova života i bavljenja sportom, naročito kada su mlade generacije u pitanju, bilo da je reč o rekreativnom ili profesionalnom učešću.
 
Trener Nedeljko Čolić zahvalio se Gradskoj opštini Zemun na kontinuiranoj podršci koju pruža ne samo ovom klubu, nego razvoju sporta uopšte.
 
Ekipa Žesnkog fudbalskog klub ”Sloga” je, kao jedini predstavnik Srbije, pobednički pehar osvojila na turniru u Slovačkoj gde je učestvovalo blizu pet hiljada mladih sportista.