САЈАМ КИНЕСКИХ ПРОИЗВОЂАЧА У ЗЕМУНУ

24. мај 2018.

 
Председник Градске општине Земун Дејан Матић присуствовао је 24. маја, другу годину за редом, отварању ”Сајма кинеских производа” у Белмакс центру на којем ће у наредна два дана преко 60 водећих компанија – излагача из кинеске провинције Џеђанг имати прилику да представе своје производе из области грађевинских и декоративних материјала, електронике и електротехнике, расвете, машина и пратеће опреме.
 
Предузећа и трговински ланци из Србије добили су јединствену прилику да успоставе међународну сарадњу са успешним кинеским произвођачима из провинције Џеђанг, која бележи највећи економски раст у Кини, и тако унапреде своје пословање.
 
”Заједничка политика коју спроводи Влада Републике Србије, Град Београд и Градска општина Земун потврда је да инострани партнери сарађујући са нама препознају поузданост, пословност, гостопримство и пријатељство. Наша сарадња са великом земљом – Народном Републиком Кином део је Новог пута свиле, пројекта ‘Један пут – један појас’, који је покренуо председник Си Ђипинг 2013. године. Србија је на том ‘Новом путу свиле’ нашла своје значајно место. Потврда тога су многобројни инфраструктурни пројекти који су реализовани или је у току њихова реализација широм Србије”, рекао је председник Матић и напоменуо да се такви пројекти реализују у Земуну, попут модернизације и реконструкције железничке пруге Београд – Будимпешта и изграђеног Пупиновог моста.
 
Поред председника Градске општине Земун Дејана Матића скупу су се обратили амбасадор Народне Републике Кине у Србији Ли Ман Чанг, председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и Народном Републиком Кином Томислав Николић, представници Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, Привредне коморе Србије, кинеске провинције Џеђанг и организатор Zhejiang Broad International Convention & Exhibition Co, Ltd.
 
Подршку реализацији Сајма дали су Министарство трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, Привредна комора Србије и Амбасада НР Кине у Београду, што је највећи показатељ важности овог догађаја за привредну сарадњу Кине и Србије.