SAJAM KINESKIH PROIZVOĐAČA U BELMAKS CENTRU

19. maj 2017.

 
Uz podršku Ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Privredne komore Srbije i Gradske opštine Zemun, a u organizaciji Zhejiang Broad International Convention & Exhibition Co.Ltd, 18. maja je u Belmaks centru otvoren trodnevni sajam kineskih proizvođača u Beogradu.
 
Presecanjem crvene vrpce sajam su svečano otvorili potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić i privrednici iz Kine i Srbije. Na sajamskim štandovima predstavilo se preko 60 kineskih proizvođača iz oblasti građevinskih i infrastrukturnih materijala, nameštaja, kućnih aparata, dekoracije, rasvete, mašina i opreme.
 
”Zajedničkom politikom Vlade Srbije, Grada Beograda i opštine Zemun inostranim partnerima je omogućeno da posluju i u Zemunu. Posvetili smo se kreiranju dobrog poslovnog ambijenta i u prethodnom periodu ostvarili smo značajne rezultate. Nadam se da će se nastaviti trend pozitivne poslovne klime i novih ulaganja u zemunsku privredu. Naša lokalna samouprava će i nadalje biti pravi servis budućim investitorima, spona među privrednicima i uvek na usluzi građanima”, rekao je predsednik Matić.
 
Preduzeća i trgovinski lanci iz Srbije dobili su jedinstvenu priliku da uspostave međunarodnu saradnju sa uspešnim kineskim proizvođačima iz provincije Džeđang, koja beleži najveći ekonomski rast u Kini, i tako unaprede svoje poslovanje.