САЈАМ КИНЕСКИХ ПРОИЗВОЂАЧА У БЕЛМАКС ЦЕНТРУ

19. мај 2017.

 
Уз подршку Амбасаде Народне Републике Кине у Србији, Министарства трговине, туризма и телекомуникација Србије, Привредне коморе Србије и Градске општине Земун, а у организацији Zhejiang Broad International Convention & Exhibition Co.Ltd, 18. маја је у Белмакс центру отворен тродневни сајам кинеских произвођача у Београду.
 
Пресецањем црвене врпце сајам су свечано отворили потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, председник Градске општине Земун Дејан Матић и привредници из Кине и Србије. На сајамским штандовима представило се преко 60 кинеских произвођача из области грађевинских и инфраструктурних материјала, намештаја, кућних апарата, декорације, расвете, машина и опреме.
 
”Заједничком политиком Владе Србије, Града Београда и општине Земун иностраним партнерима је омогућено да послују и у Земуну. Посветили смо се креирању доброг пословног амбијента и у претходном периоду остварили смо значајне резултате. Надам се да ће се наставити тренд позитивне пословне климе и нових улагања у земунску привреду. Наша локална самоуправа ће и надаље бити прави сервис будућим инвеститорима, спона међу привредницима и увек на услузи грађанима”, рекао је председник Матић.
 
Предузећа и трговински ланци из Србије добили су јединствену прилику да успоставе међународну сарадњу са успешним кинеским произвођачима из провинције Џеђанг, која бележи највећи економски раст у Кини, и тако унапреде своје пословање.