САДНИЦЕ У ОШ ”СТАНКО МАРИЋ” И ВРТИЋУ ”БУБАМАРА”

22. март 2017.

 
Поводом Светског дана шума, а у сарадњи са Јавним предузећем ”Србијашуме” садницама тује, пошумљена су дворишта ОШ ”Станко Марић” у Угриновцима и двориште вртића ”Бубамара” у Земун Пољу.
 
Циљ ове акције је да се укаже на значај шума и на њихов утицај на све нас. Шуме су неопходне за успостављање природне равнотеже наше планете, јер је здрава животна средина нешто за чим морамо свакодневно да тежимо.
 
Члан Већа Градске општине Земун Владимир Костић се захвалио свим учесницима на успешној реализацији ове акције и најавио да ће општина Земун у сарадњи са ЈКП ”Зеленило Београд” и ЈП ”Србијашуме” наставити да оплемењује парковске површине, школска дворишта и дворишта вртића у Земуну.
 
”Оваквим активностима желимо деци да обезбедимо што лепше и здравије окружење, али и да им укажемо на важност развоја и очувања животне средине”, рекао је Костић.
 
Помоћник извршног директора за комерцијалне послове ЈП ”Србијашуме” Јован Чорбић рекао је да ово предузеће у преко 90 градова и општина у Србији реализује акцију садње и едукације, а све у циљу повећања шумовитости, и остварења државног плана да се под шумама нађе 41 посто територије наше земље.
 
Данас у Србији има око 2,7 милиона хектара под шумом, што је око 30 одсто територије. Светски дан шума установљен је 1971. године, као би се повећала свест јавности о значају и улози шума за опстанак човечанства.