РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ У АМЕРИЧКОМ ФУДБАЛУ ПОСЕТИЛА ОПШТИНУ ЗЕМУН

05. мај 2017.

 
У оквиру традиционалне сарадње коју Градска општина Земун има са Српском асоцијацијом америчког фудбала и клубом америчког фудбала ”Пирати” у општинском здању уприличен је пријем за јуниорску репрезентацију Србије у америчком фудбалу.
 
Јуниорска репрезентација Србије играће у суботу, 6. маја, у 17,30 на стадиону ”БАСК” на Царевој ћуприји квалификациони меч за пласман на европско првенство против вршњака из Италије. Победник те утакмице пласираће се на шампионат Европе који се одржава у Паризу од 14. до 16. јула.
 
Домаћин младим играчима био је члан Већа ГО Земун Драган Матијевић који је истакао да Градска општина Земун у складу са стратегијом развоја спорта као окосницом здравог појединца и друштва и овога пута је подржала младе спортисте на путу успеха. Матијевић је позвао све грађане Земуна и Београда да дају подршку репрезентацији Србије на путу европских шампиона.
 
Тринаесто јуниорско европско првенство одржаће се у Паризу, а за титулу шампиона бориће се домаћин Француска, бранилац пехара Аустрија, те победници квалификационих мечева. На другом турниру, који се одржава у Немачкој, за пут у Париз такмичиће се Немачка, Холандија, Шпанија и Швајцарска.
 
Амерички фудбал је у Србији почео да се игра 2003. године. Данас постоје 33 клуба која постижу завидне резултате у различитим категоријама. Репрезентација Србије је тренутно на осмом месту у Европи и 15 на свету.