ПРВИХ ГОДИНУ ДАНА УСПЕШНОГ ПРОЈЕКТА ”МОЈА ЗЕМУНСКА КАРТИЦА”

11. април 2017.

 
Пројекат ”Моја земунска картица” део је стратегије општине Земун у циљу унапређења локалног економског развоја. Овим пројектом Градска општина Земун показала је да ради у интересу грађана и привредника.
 
Пројектом ”Моја земунска картица” Градска општина Земун је у протеклих годину дана успела да презентује и промовише грађанима Земуна преко 250 фирми, а више од 5.700 грађана је преузело своју персонализовану картицу и стекло право да користи попусте приликом куповине роба и услуга.
 
Ова по свему јединствена картица пружа многобројне погодности за Земунке и Земунце, који поседовањем остварују попусте и бенефите приликом куповине робе и коришћења услуга на преко 500 локација. Одређени попусти могу се остварити приликом куповине одеће и обуће, робе широке потрошње, као и приликом коришћења услуга у домену образовања и културе, у здравственим установама и стоматолошким ординацијама, лабораторијама, спортским и фитнес центрима, у салонима лепоте, ауто-кућама, као и у познатим земунским ресторанима и хотелима, златарама, продавницама за кућне љубимце и цвећарама. Погодности постоје и за најмлађе Земунце, чији родитељи могу остварити погодности поседовањем земунске картице у радњама које се баве продајом дечје гардеробе и обуће, играчака, затим приликом закупа играоница за прославе рођендана.
 
У оквиру пројекта су остварени и бројни бесплатни програми од којих су најпопуларнији програми школе пливања за децу, стоног тениса за одрасле и школе кајака која је реализована у току лета. У оквиру ”Лета на Гардошу 2016” дељене су карте за позоришне представе и концерте.
Изглед земунске картице представља визуелни идентитет Земуна по којем је препознатљив. ”Моја земунска картица” је плаве боје, као асоцијација на плаветнило Дунава који тече Земуном и на специфичан начин обликује живот свих Земунаца.