ПРВИ ”МУНЗИК ФЕСТ” ИСПУНИО СВА ОЧЕКИВАЊА

22. јул 2019.

 

Први Мунзик фест демо бендова Србије одржан је 19, 20 и 21. јула на Летњој позорници на Земунском кеју, у организацији Канцеларије за младе Градске општине Земун и агенције Mousai Art.

”Ове године ће фестивал бити ревијалног типа, а потрудићемо се да постане традиционалан, као и да за наредну обезбедимо награде за најуспешније извођаче”, рекао је Зоран Борјан, члан Већа ГО Земун.

У најбољем издању публици се представило 12 бендова свих музичких жанрова и праваца. Селектору Данилу Маринковићу једини критеријум је био квалитет, те су на позорници своје репрезентативне музичке материјале извели прве фестивалске вечери репери из Свилајнца Shommytto & Ksoa, новосадски Two fingers, Синдром из Панчева и панк састав Кени није мртав из Крушевца.

Следеће вечери су наступили Велики одмор и Mac Tire из Новог Сада, група Бункер из Ниша и Реци цимет из Београда.

Да конац дело краси, доказала је завршница фестивала у којој су треће вечери наступили бендови Сомбелена из Београда, Прљави Ромео из Апатина и домаћини из Земуна Door Window 9 и Алеја великана, вишеструки победник гитаријада.

Сумирајући утиске првог тродневног Мунзик феста, координатор Канцеларије за младе ГО Земун Жељко Кларић истакао је да су очекивања организатора превазиђена и захвалио партнерима – главном покровитељу Граду Београду, као и Link group, која је обезбедила бесплатан стриминг свих наступа на линку КЗМ, али и вредне награде за посетиоце: пет бесплатних онлајн курсева енглеског језика и још пет фотошопа.

”Организацијом фестивала неафирмисаних бендова Србије желели смо да Земун упишемо на мапу демо- рок  фестивалских градова, попут Ниша, Деспотовца, Владичиног Хана, Смедерева, Руме, Панчева, Пожаревца и да заиста пробраном модерном звуку дамо шансу”, каже директор агенције Mousai Art Данило Маринковић.

Прве фестивалске вечери концерте је пратио и секретар Скупштине ГО Земун Марко Јанковић, а укупно га је преко свих доступних канала видело више хиљада људи.