ПРОСЛАВЉЕН ДАН ЗЕМУНСКЕ ГИМНАЗИЈЕ

16. октобар 2017.

 
Колектив, ученици и пријатељи, партнери и сарадници прославили су 16. октобра 159 година рада Земунске гимназије. У име Градске општине Земун свечаности је присуствовао Секретар Скупштине Градске општине Земун Марко Јанковић.
 
Поздрављајући ученике, колеге и пријатеље школе, директор Милош Бјелановић нагласио је да Земунска гимназија негује традицију, вредности и знање.
 
”Уписали смо ове године 332 ученика у први разред, на друштвени смер са 90,32, а природни 92,65 бодова, што гарантује да ће нова генерација значајно подићи општи успех у школовању. Матуранти основних школа ће ове школске године коначно моћи да се упишу и на четврти смер – за ученике надарене за рачунарство и информатику”, нагласио је Бјелановић и поделио повеље захвалности партнерима, сарадницима и пријатељима школе, а плакете запосленима за 10 и 20 година рада у Земунској гимназији.
 
Свечану академију извела је музичка секција школе: женски хор, инструменталисти и школски оркестар.
 
Земунска гимназија, готово од оснивања 1858. године, па све до данас, била је и остала обележје Земуна, а уз Математичку, Шабачку, Карловачку и Чачанску једна је од гимназија са најдужом традицијом у Србији