ПРОМОЦИЈА ФИЛМА – VISIT ZEMUN

11. април 2016.

 
У друштву новинара, грађана Земуна и поклоника седме уметности у општини Земун представљен је промотивни филм о Земуну – Visit Zemun.
Млади аутори Александра Петровић и Бранислав Плавшић уз подршку општине Земун, а у сарадњи са компанијом First Production, осмислили су и снимили кратак туристички филм, који носећи поруку космополитизма промовише Земун као туристичку дестинацију на Дунаву, са богатом културном баштином и историјом која се чита са остатака тврђаве, са звоника и иконостаса, фасада и калдрме.
 
Ненад Врањевац, члан Привременог органа ГО Земун захвалио се ауторима који су утиснувши лични печат послали поруку да се Земун воли или не познаје.
 
”Земун је позната туристичка дестинација, али увек треба радити на промоцији потенцијала, који отварају простор и за развој инфраструктурних објеката и раст привредних капацитета.
Општина је изградњом обалоутврде, земунског шеталишта крај Дунава, реконструкцијом платоа Куле Гардош, и подизањем квалитета манифестација које су бренд Земуна, те присуством на Сајму туризма стратешки опредељена да иде у правцу, да Земун буде незаобилазна станица на Дунаву”, истако је Врањевац.
 
Млади аутори су успели да осликају шарм и дух Земуна, његову аутентичност, и да испричају причу која и самим Земунцима открива ”варош на Дунаву”, а домаћим и страним туристима шаље поруку гостопримства.
 
naslovna visit zemun
 
foto 1 visit zemun