ПРИЈЕМ ЗА ШАМПИОНЕ

19. април 2018.

 
Председник Градске општине Земун Дејан Матић угостио је 19. априла успешне земунске теквондо спортисте Надицу и Душана Божанића.
 
Повод је био историјски пласман земунских спортиста у оквиру Јуниорске теквондо репрезентације Србије која је недавно у Тунису учествовала на квалификацијама за Олимпијске игре младих 2018. и Светско јуниорско првенство.
 
На квалификацијама које су одржане у Хамамету, у пет мушких и пет женских олимпијских категорија учествовало је 438 такмичара из 111 замаља. У категорији f-63 kg Надица Божанић освојила је сребрну медаљу, а у категорији m-73кг Душан Божанић освојио је бронзану медаљу и тиме су се обоје квалификовали за Олимпијске игре младих (YOG) које ће се одржати у октобру у Буенос Ајресу.
 
Такође, у Хамамету је одржано и Светско јуниорско првенство на којем је учествовало 962 такмичара из 120 земаља у 10 мушких и 10 женских категорија. У категорији f-63 kg Надица Божанић освојила је златну медаљу, а у категорији m-68 kg Душан Божанић освојио је бронзану медаљу.
 
”Градска општина Земун ће помоћи у формирању спонзорског пула земунских привредника који су спремни да помогну најбољим спортистима, јер знају какво спортско благо има Земун”, рекао је председник Матић
 
Надица (2001.) и Душан (2002.), двоје од троје деце породице Божанић, рођени су и живе у Земуну, у којем су похађали ОШ ”Лазар Саватић”, а сад иду у средњу Електротехничку школу ”Земун” и већ целу деценију тренирају у свом матичном клубу ТК ”Империум”, на челу са тренером Југославом Настасићем, дугогодишњи су чланови теквондо репрезентације Србије и освајачи бројних медаља на домаћим, балканским, европским и осталим међународним турнирима.
 
Велику подршку им пружа наставни колектив Електротехничке школе ”Земун” на челу са директором Ђурађем Бањцем и председником школског одбора Синишом Ерцеговчевићем.