ПРИЈЕМ ЗА ЕВРОПСКЕ ШАМПИОНЕ У РАФТИНГУ

20. октобар 2015.

 
Поводом освојеног првог места на Евро купу у клупској конкуренцији рафтинг тима Наутичког клуба ”Лиман”, председник ГО Земун Дејан Матић, приредио је 20. октобра свечани пријем у свом кабинету. Пријему су присуствовали представник Светске рафтинг федерације Горан Лолић, председник Рафтинг савеза Србије Борис Пурјаков, члан Већа ГО Земун Милосав Стаменов и европски клупски шампиони у рафтингу.
 
”Почаствовали сте нас пехаром освојеним на европском шампионату. Хвала вам што својим активностима промовишете општину Земун. Посебну захвалност вам дугујемо за несебични ангажман у спашавању наших угрожених суграђана током прошлогодишњих поплава, као и успешну сарадњу у организовању Земунске регате на Дунаву и помоћи приликом пливања за Богојављенски крст”, рекао је председник ГО Земун Дејан Матић.
 
У срдачном разговору са европским клупским шампионима у рафтингу председник Дејан Матић је подржао иницијативу да се уз помоћ кадровске базе НК ”Лиман” у Земуну формира тим који би обављао обуку спасилаца за потребе ангажовања у ванредним ситуацијама.
 
Наутички клуб „Лиман“ основали су кајакаши, веслачи и љубитељи спортова на води 1998. године. Од 2000. године почињу да се баве рафтингом. Од 2006. године организују београдске регате реком Дунав. Потписници су Повеље о оснивању регионалне рафтинг лиге заједно са још четири представника балканских држава. Више пута су организовали Међународно рафтинг такмичење у Србији. Мушка екипа Наутичког клуба „Лиман“ вишеструки је државни првак. Такође, женски тим је препознатљив по изузетним резултатима.
 
Организатори су највећег међународног рафтинг такмичења – Светски куп Нишава 2009. Као актуелни прваци Европе у рафтингу доказали су се као поуздани репрезенти Републике Србије на међународним такмичењима.
 
naslovna
 
druga fotka
 
prva fotka