ПРИЈЕМ НОВИХ СТУДЕНATA НА КРИМИНАЛИСТИЧКО-ПОЛИЦИЈСКУ АКАДЕМИЈУ

01. октобар 2015.

 
Председник општине Земун Дејан Матић и секретар СО Земун Марко Јанковић присуствовали су 1. октобра свечаном пријему нове генерације студената уписаних на основне студије на Криминалистичко-полицијској академији у Земуну.
 
Свечани пријем приређен је у амфитеатру Академије др Арчибалд Рајс. У присуству министра унутрашњих послова др Небојше Стефановића, директора полиције Милорада Вељовића, државних секретара и многобројних званица присутнима се обратио в.д. декана проф. др Младен Бајагић, и рекао да полиција мора свој посао да обавља савесно и професионално.
 
”Сећамо се дана када се Србија борила за своју част али и пријатеља какав је био професор Рајс“, рекао је проф. др Младен Бајагић и упутио најлепше жеље бруцошима у новој етапи живота.
 
Министар др Стефановић је у свом обраћању пожелео студентима успешну академску годину, истакавши да су се определили за часну, сложену и одговорну професију од посебног интереса за грађане и државу, а да успех који буду постигли током студија јесте потврда успеха и угледа Академије која је наставила традицију високог полицијског образовања дугу један век.
 
„Посебно сам поносан на све вас који сте се последњих недеља укључили у велику акцију збрињавања миграната и показали да то није само лепа реч, већ ваше конкретно залагање. Показали сте да сте изабрали праву професију, која је деценијама стуб бесзбедности наше државе“, изјавио је министар др Стефановић.
Најбољим студентима у школској 2014/2015. години додељене су награде након чега је уприличен пригодан музички програм.
 
Криминалистичко-полицијска академија основана је као самостална високошколска установа за потребе полицијског образовања у складу са савременим захтевима и потребама струке одлуком Владе Републике Србије од 7. јула 2006. године. Академија је настала интеграцијом Више школе унутрашњих послова и Полицијске академије и њихов је правни следбеник.
 
NASLOVNA
 
FOTO2 (1)
 
FOTO2 (2)
 
FOTO3