ПРEМИЈЕР ВУЧИЋ ПОСЕТИО ЦЕНТАР ЗА СТАРИЈЕ У ЗЕМУНУ

17. фебруар 2016.

 
Председник Владе Републике Србије Александар Вучић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, градоначелник Београда Синиша Мали, заменик градоначелника Андреја Младеновић, помоћница градоначелника Ирена Вујовић, секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, председник Градске општине Земун Дејан Матић, заменик председника Дамир Ковачевић, чланови Већа Гаврило Ковачевић, Драган Матијевић, као и одборници Скупштине ГО Земун Бранислав Простран и Милан Бојовић обишли су Дневни центар и клуб за старије ”Драгиша Ћирић” у Земуну.
 
На дан Светог Трифуна и Дана заљубљених 14. фебруара, брачним паровима – члановима Дома пензионера ”Бежанијска коса” и установе ”Дневни центри и клубови за старе”, који су дуги низ година у браку, премијер Александар Вучић и градоначелник Синиша Мали поделили су признања и повеље.
 
Присутне је поздравила директорка Установе Геронтолошки центар Београд Сузана Мишић, која je са корисницима центра приредила пригодан програм. Премијер Александар Вучић се захвалио пензионерима јер је, како је рекао, Влада захваљујући њима успела да заустави пропадање Србије.
 
”Ви сте својом жртвом, трпељивошћу и стрпљењем улагали у будућност Србије, Ви сте прави јунаци и лидери Србије”, истакао је премијер Вучић и уручио поклон ДВД – плејер корисницима овог центра.
 
Он је указао да је Влада Србије у овакве домове и клубове за пензионере у претходне две године уложила 860 милиона динара, што је више него за претходних 14 година. Док је само ове године предвиђено да се уложи у ову област више од 400 милиона динара, што довољно говори о односу ове Владе према пензионерима Србије, навео је премијер.
 
Вучић је најавио да ће у Београду у наредном периоду бити отворена још три центра за старије особе, и још једном се захвалио пензионерима што су разумели мере фискалне консолидације које је Влада Србије морала да спроведе.
 
Клуб за старе, у ул. Бежанијска бр. 2, у Земуну, отворен је прошле године, као 23. по реду у Београду, а први на територији општине Земун.
 
naslovna Centar za seniore
 
foto 1 centar za seniore
 
foto 2 centar za seniore
 
foto 3 centar za seniore
 
foto 4 centar za seniore