ПРЕДСТАВА И РАДИОНИЦА О ВРШЊАЧКОМ НАСИЉУ ЗА ОСНОВЦЕ

21. новембар 2017.

 
Настављајући реализацију пројекта превенције вршњачког насиља, представа ”Онај ко се лема другаре нема”, коју изводе глумци из Удружења грађана ”Чича Мичино позориште” и едукативне радионице одржани су у основним школама ”Сутјеска”, ”Петар Кочић” и ”Соња Маринковић”. Основцима нижих разреда ових школа у име организатора о вршњачком насиљу, како га превазићи и одрасти у здраву јединку говорио је секретар Скупштине Градске општине Земун и председник Савета за безбедност Марко Јанковић.
 
”Општина на чијој територији живите и образујете се реализује овај пројекат у сарадњи са другим институцијама, а у циљу превенције вршњачког насиља, афирмишући праве вредности, као што су другарство, солидарност и хуманост”, рекао је Јанковић.
 
Представу и радионице реализује Канцеларија за младе Градске општина Земун у сарадњи са Полицијском станицом Земун, сматрајући овакав пројекат најпријемчивијим приступом решавању проблема вршњачког насиља према узрасту ученика. И овим радо прихваћеним пројектом код основаца Градска општина Земун даје подршку свим активностима усмереним на едукацију и превенцију злостављања међу малолетницима.