ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ЗЕМУН ПОСЕТИО ПЕНЗИОНЕРЕ НА ОБУЦИ

26. септембар 2019.

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић посетио је 25. септембра групу пензионера која у простору Канцеларије за младе похађа основни курс рада на рачунару.

 

Том приликом председник Матић је истакао да је обука само мали знак пажње за наше најстарије суграђане који су поднели највећи терет реформи.

 

”Ту смо због вас, да вам помогнемо у свим приликама. И надаље можете да се пријављујете за све програме, да користе повољности које вам нуди ‘Моја земунска картица’ и да предлажете нове садржаје које ће Општина у сарадњи са другим институцијама реализовати”, рекао је Матић.

 

Пензионери су искористили присуство председника Општине да се захвале на одлично организованим једнодневним излетима за пензионере, али и да иницирају организовање курса енглеског језика, као и обуку коришћења смарт телефона.

Обука за рад на рачунару организована је у оквиру пројекта ”Моја земунска картица”. У периоду од 23. септембра до 12. десембра 2019. године обуку ће проћи 130 полазника. Док ће они млађи, ученици старијих разреда земунских основних школа и млади узраста од 15 до 30 година, савладавати веб и графички дизајн, најстарији суграђани ће учити како да користе основне Видоус апликације и друштвене мреже. Са њима ће радити предавачи из  CloudTech Solutions.

 

Пензионери који су заинтересовани за бесплатне програме могу да се пријаве у Градској општини Земун и у месним заједницама. Телефони за информације су 011/3778-470 и 011/3168 088.