ПРЕДСЕДНИК МАТИЋ ПРИСУСТВОВАО РАДИОНИЦИ ПРИРОДНЕ КОЗМЕТИКЕ

16. август 2019.

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић присуствовао је радионици природне козметике која је одржана 15. августа у МЗ Батајница.
У пријатној атмосфери полазнице, већином из локалног удружења пензионера, слушале су презентацију квалификованих едукаторки које су им приближиле технике како да у кућним условима припреме производе природне козметике: креме, сапуне, соли за купање, средства против комараца, креме за сунчање, као и како да правилно употребљавају етарска уља и друге природне састојке козметике.

”На овај начин показујемо бригу и поштовање за старије генерације, за оне који су нас највише задужили, а уједно помажемо и онима којима су потребни додатни приходи, како би се што брже обучили. Градска општина Земун ће и у наредном периоду организовати радионице едукативног карактера, излете за пензионере, као и еколошке туре по Великом ратном острву, јер је наш приоритет да равномерно развијамо Земун и радимо све оно што је у интересу грађана”, каже Матић.

После презентације, чланице удружења пензионера су у вишечасовном отвореном дијалогу са председником Градске општине Земун Дејаном Матићем сазнале све оно што их интересује у вези са побољшањем услова живота у Батајници, почев од решавања личних проблема, па све до актуелних комуналних и инфраструктурних радова који се изводе или су у плану.

Градска општина Земун у оквиру пројекта ”Моја земунска картица”, традиционално организује програме обуке у савладавању различитих вештина за пензионере, као и за незапослена и социјално угрожена лица. Прошле године суграђани су имали прилику да се обуче у изради уметничких предмета употребне вредности, а ове године се реализују уметничке радионице природне козметике, декупажа и израде магнета. Такође, полазници ће имати прилику да израђују калупе за магнете у облику саксијица, од гипса, креп папира и других материјала.

Радионице се реализују у просторијама месних заједница Батајница, Угриновци, Земун Поље и у Алтини.