PREDSEDNIK MATIĆ OBIŠAO LOKACIJU BATAJNIČKE PETLJE

14. novembar 2019.

 

Predsednik Gradske oštine Zemun Dejan Matić sa predstavnicima Koridora Srbije i potencijalnim ponuđačima 13. novembra obišao je dve lokacije na kojima će se, između ostalog nastaviti sa izgradnjom batajničke petlje. Prva lokacija spaja stari Novosadski put sa Batajnicom, dok druga lokacija će povezati budući batajnički bulevar sa nadvožnjakom koji bi trebao da se grana u nekoliko pravaca.

”Kao što smo obećali građanima da će Zemun na celoj svojoj teritoriji biti veliko gradilište, to potvrđujemo i radovima u Batajnici. Još jednom se pokazala delotvornom formula – osluškivanje potreba građana, uz saradnju Vlade Republike Srbije, Grada Beograda i Opštine Zemun. Batajnica će mnogo dobiti priključenjem na petlju i stari Novosadski put.  Pored bržeg izlaska naših sugrađana iz naselja i bolje povezanosti, lokacije uz auto-put će postati atraktivnije, što ćemo iskoristiti da dovedemo investitore”, kaže predsednik Matić”.

U razgovoru sa potencijalnim izvođačima radova, koji su se upoznali sa stanjem na terenu, predsednik Dejan Matić je istakao značaj izgradnje prilaznih saobraćajnica koje će povezati batajničku petlju sa budućim intermodalnim terminalom i brzom prugom.

Matić je rekao da je to obećanje građanima Batajnice koje moli za još malo strpljenja, jer će dobiti modernu saobraćajnicu.