ПРЕДСЕДНИК МАТИЋ ОБИШАО ЛОКАЦИЈУ БАТАЈНИЧКЕ ПЕТЉЕ

14. новембар 2019.

 

Председник Градске оштине Земун Дејан Матић са представницима Коридора Србије и потенцијалним понуђачима 13. новембра обишао је две локације на којима ће се, између осталог наставити са изградњом батајничке петље. Прва локација спаја стари Новосадски пут са Батајницом, док друга локација ће повезати будући батајнички булевар са надвожњаком који би требао да се грана у неколико праваца.

”Као што смо обећали грађанима да ће Земун на целој својој територији бити велико градилиште, то потврђујемо и радовима у Батајници. Још једном се показала делотворном формула – ослушкивање потреба грађана, уз сарадњу Владе Републике Србије, Града Београда и Општине Земун. Батајница ће много добити прикључењем на петљу и стари Новосадски пут.  Поред бржег изласка наших суграђана из насеља и боље повезаности, локације уз ауто-пут ће постати атрактивније, што ћемо искористити да доведемо инвеститоре”, каже председник Матић”.

У разговору са потенцијалним извођачима радова, који су се упознали са стањем на терену, председник Дејан Матић је истакао значај изградње прилазних саобраћајница које ће повезати батајничку петљу са будућим интермодалним терминалом и брзом пругом.

Матић је рекао да је то обећање грађанима Батајнице које моли за још мало стрпљења, јер ће добити модерну саобраћајницу.